Svenska Flytblock
header3kopia

Om företaget

Grunden till det som idag heter Svenska Flytblock AB lades 1958 och hette då Mas-Harrys Flytblock. Grundarna hette Harry Larsson och Gunnar Faley. Gunnar Faley var Sveriges mest framgångsrike racerbåtsförare någonsin med 12 världsrekord och ett stort antal Svenska rekord i sin meritförteckning. Under sin tid som racerbåtsförare skaffade han sig naturligtvis en enorm kunskap om vad som fungerar och inte på sjön. När han sedan fann en lika stor eldsjäl i Mas-Harry som varen stor Hedemoraprofil med många års arbete som ansvarig för TT-Loppet bakom sig var en affärsidé född – bra kvalité, lång livslängd, personlig service.

1963 bildades sedan Svenska Flytblock i sin nuvarande form. Företaget blev snabbt ledande inom småbryggsbranschen och på 1970-talet började Hans Faleij, son till Gunnar i företaget. Hans är utbildad ingenjör och tog med sig friska idéer och en god kunskap vad det gäller konstruktion och lösningar för sjön som verkligen håller. Han är ensam ansvarig för att bryggorna idag håller en kvalitet som är helt oöverträffad. Dessutom har han utvecklat SF-bommen – en helsvetsad båtbom som finns i ett stort antal varianter och som har en livslängd och hållfasthet som slår alla på marknaden förekommande bommar ännu idag 20 år efter dess lansering.

Idag arbetar två av Hans döttrar i företaget – Marie och Madeleine – de ser fram emot att föra företaget vidare med stolthet över vad de tidigare generationerna Faleij har uträttat och med stor tilltro till framtiden!

Företaget är 2018 inne på sitt 60:e år och vi kan med stolthet säga att våra småbryggor och kringprodukter nog ligger på snart sagt varenda allmän badplats i Sverige och detta med rätta eftersom våra produkter helt enkelt är de bästa som går att få tag på.

Genom en ständigt fortlöpande förbättring, nytänkande vid tillverkning av gamla produkter samt en aktiv uppföljning av marknaden för framtagande av nya produkter har vi nått en ledande roll på den Skandinaviska marknaden. Med denna ställning får man räkna med att det ständigt dyker upp plagiat av varierande kvalité på våra produkter.Vår företagssymbol – Tärnan – står för lätta, starka konstruktioner med lång livslängd. Med ett sådant varumärke är vi förpliktade att alltid försöka vara ett steg före övriga konkurrenter.

Genom att göra en rättvis bedömning av våra varors råvaruinnehåll och konstruktion finner
Du att vi lätt når våra högt uppsatta mål:
På sjön håller bara starka, genomtänkta och hållfasta konstruktioner med bästa råvaruinnehåll. Det är vår garanti för Dig och Dina inköpta varor från oss, och det är det som vår symbol – Tärnan – står för.

 

AAA svenska flytblock

Kontakt

0225-59 59 00

info@svenskaflytblock.se

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
brygga

Båtbommar i sortimentet!

brygga

Nya Produkter

FLOTTE 2,40 x 5,25 med inbyggd motorbrunn Kontakta oss för mer information